Hurjan hauska heijastava E-tekstiili

Heijastinnauhan suunnittelu ja valmistelu

Päädyin monsteri teemaan e-tekstiili harjoittelutehtävässä. Ajatus lähti ideasta heijastinnauhasta, jossa hahmot/eläimet pitävät toisiaan kädestä. Mietin minkä hahmo sopisi ala-asteen käsitöihin ja päädyin monstereihin, koska se antaa tilaa luovuudelle ja hyvin erilaisille töille. Sitäpaitsi ei ole oikean tai väärään näköstä monsteria, joten jokainen voi kokea onnistuvansa, vaikka omat piirtämisen taidot ei olisi kovinkaan hyvät. Hain inspiraatiota työhön googlettamalla “Cute monster” ja löisinkin monta hurjan hauskaa monsteria.

https://www.google.com/search?q=cute+monster&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsvdPJrsDgAhXN8KYKHXKuAMwQ_AUIDigB&biw=1536&bih=723

https://www.google.com/search?q=cute+monster&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsvdPJrsDgAhXN8KYKHXKuAMwQ_AUIDigB&biw=1536&bih=723

Aloitin valmistavalla paperisen kaavan. Piirsin hahmot paperille ja leikkasin ne paperista irti, jotta pystyisin jäljentämään ne heijastinkangkaan nurjalle puolelle. Käytin työssä heijastinkangasta, joka silitetään kiinni. Taustana käytin huopakangasta, johon on helppo kiinnittää ledit ja muut komponentit. (Lisää infoa komponenteista löydät kahdesta edellisestä postauksesta). Leikkasin heijastinkankaan oikeaan muotoon ja silitin kiinni huopaan. Kun heijastin oli huovassa kiinni, leikkasin huovan jättäen n. 1cm reunoille, jotta nauhasta tulisi tukevampi. Maanantaina päästään ompelemaan komponentteja töihin. Tässä vaiheessa olen tyytyväinen työhön. Toivottavasti myös komponettejen kiinnitys on yhtä vaihatonta ja hauskaa.

Copyright Jenny Puputti

Copyright Jenny Puputti