Back to All Events

Konstrundan


  • Gamla Malmen Parainen (map)

I år erbjuder Konstrundan gemensamma utrymmen där sådana som inte har skilt arbetsrum kan presentera sitt arbete. Ett av de utrymmena är i Gula huset på Pargas' Gamla Malmen där Hans Hästbacka och Jenny Puputti(Puputti design) visar hur de arbetar.

Tänä vuonna Konstrundan tarjoaa yhteiset tilat työhuoneettomille tekijöille. Yksi yhteinen tila on Keltaisessa talossa Paraisten Vanhalla Malmilla, jossa Hans Hästbacka ja Jenny Puputti (Puputti design) esittävät miten työskentelevät.

Öppna ateljéer 8-9.9, kl. 11-17.
Under Konstrundans två dagar kan du besöka konstnärsateljéer runtom i Svenskfinland, Tammerfors, Tavastehus, S:t Michel, Lappland och på Åland. Konstrundan erbjuder ett unikt tillfälle att möta konstnärer, se deras verkstäder och höra dem berätta om hur de jobbar. Konstrundan skapar oförglömliga möten mellan publik och konstnär; möten som väcker tankar och nya idéer, såväl hos gästen som hos värden.

Avoimet ateljeet 8.-9.9. klo 11-17.
Kahtena Konstrundan-päivänä voit vierailla rannikkoalueiden, Tampereen seudun, Hämeenlinnan, Mikkelin, Lapin ja Ahvenanmaalaiste taitelijoiden työhuoneissa ja imeä itseesi luovuutta, etsiä inspiraatiota ja herättää aistisi. Konstrundan on elämys niin kävijöille kuin taiteilijoille. Ikimuistoiset tapaamiset antavat uusia ajatuksia ja ideoita – mieli virkistyy.

Open studios 8-9.9, 11 am to 5 pm.
For the eleventh year in a row the Art Circuit (Konstrundan) opens the doors to artists, artisans and designers all over Finland. Konstrundan is a true experience. You can see anything from visual art to handicraft, from photography to video art in the very environment that the art is being produced in.